magyar hrvatska
2023. oktůber 2.
« Vissza 2014-es Horv√°t Nemzetis√©gi V√°laszt√°s √©s Regisztr√°ci√≥

 2014-es Horv√°t Nemzetis√©gi V√°laszt√°s √©s Regisztr√°ci√≥

K√∂zelednek az √Ķszi nemzetis√©gi v√°laszt√°sok.

A nemzetiségi önkormányzati választásokon az vehet részt, aki regisztráltatta magát a nemzetiségi jegyzékbe. A bejelentkezés 10 évre szól.

A regisztr√°ci√≥t k√∂vet√Ķen szavazhat a nemzetis√©gi √∂nkorm√°nyzati, illetve helyi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sokon is. A nemzetis√©gi szavaz√°s k√ľl√∂n v√°laszt√≥k√∂rben, a ker√ľleti v√°laszt√°si bizotts√°g √°ltal kijel√∂lt helyen, vagy helyeken t√∂rt√©nik. 

A helyi nemzetis√©gi √∂nkorm√°nyzat l√©tsz√°ma max. 4 f√Ķ. Ehhez min. 100 regisztr√°lt nemzetis√©gi v√°laszt√≥ sz√ľks√©ges. Nemzetis√©gi √∂nkorm√°nyzati jel√∂ltet bejegyzett egyes√ľlet aj√°nlhat.

Ahhoz, hogy valaki nemzetis√©gi √∂nkorm√°nyzati k√©pvisel√Ķ jel√∂lt lehessen aj√°nl√°sra lesz sz√ľks√©g, jel√∂ltenk√©nt az adott nemzetis√©gk√©nt regisztr√°ltak 5 %-a (de minimum √∂t f√Ķ). Aj√°nl√°st csak ker√ľleti lakos adhat. Fontosnak tartjuk, hogy min√©l t√∂bben vegy√ľnk r√©szt a v√°laszt√°son. Ennek felt√©tele a regisztr√°ci√≥.

Regisztrációval kapcsolatos tudnivalók:

- aki m√°r regisztr√°lt, a helyi v√°laszt√°sokkal kapcsolatosan nem kell √ļjra regisztr√°lnia,

- ha m√©g nem regisztr√°lt, k√©rj√ľk, t√∂ltse ki a regisztr√°ci√≥s √Ľrlapot (amennyiben id√Ķsebb csal√°dtag, ismer√Ķs, rokon, internettel nem rendelkez√Ķ szem√©ly regisztr√°lna, k√©rj√ľk seg√≠tsen az adatlap kit√∂lt√©s√©ben √©s a regisztr√°l√°sban)

- csak az szavazhat √Ķsszel a horv√°t nemzetis√©gi v√°laszt√°sokon, aki a regisztr√°ci√≥s √Ľrlap kit√∂lt√©se sor√°n horv√°t nemzetis√©g√Ľnek vallja mag√°t. K√©rj√ľk, figyelmesen olvassa el a Kit√∂lt√©si √ļtmutat√≥t.

Regisztr√°lhat

-          online m√≥don a Nemzeti V√°laszt√°si Iroda www.valasztas.hu, illetve az √ľgyf√©lkapu www.magyarorszag.hu honlapon.

-          Postai √ļton a formanyomtatv√°ny kit√∂lt√©s√©vel

A sikeres regisztráláshoz segítséget kérhet :

Isp√°novity √Čva

1089 Budapest, Bíró L. utca 24. Munkanapon 9-15 óráig

06/70/459-3229

ispanovity.eva@upcmail.hu

Németh Istvánné

 

06/70/459-3227

 

Gyurity Istv√°n

 

06/30/954-8399

gyurity@gmail.com

Gohér Krisztina

 

06/30/332-8244

kristina.ghr@gmail.com

Merkovits Istv√°n

 

06/70/250-2346

stipan.merkovic@gmail.com

 

Regisztr√°ci√≥j√°nak elfogad√°s√°r√≥l, avagy elutas√≠t√°s√°r√≥l, a beny√ļjt√°st k√∂vet√Ķen √≠r√°sban kap √©rtes√≠t√©st a v√°laszt√°si irod√°t√≥l.

Felh√≠vjuk figyelm√©t, hogy az okt√≥beri telep√ľl√©si horv√°t nemzetis√©gi v√°laszt√°sokon √Ėn akkor szavazhat, ha eredm√©nyesen regisztr√°lt.